Nu var det ett nytt år med allt vad det innebär. I mitt fall så väntar vi vårar femte barn som är beräknat till början av Mars, vilket givetvis är det jag mest ser fram emot med detta året 🙂 Jag ska dock även försöka få mer tid till denna bloggen igen, det är dags att ta krafttag med den och försöka få upp iallafall ett inlägg per vecka som kan vara av intresse. För att detta ska bli möjligt så måste jag försöka få till mer fotograferingar så jag har något att skriva om 🙂 Jag har i mitt vardagliga yrke blivit arbetslös så jag satt och fick ihop ett nytt cv för nya jobbsökanden och insåg då att jag bara har ett porträtt på mig, och det är väldigt gammalt nu så jag fick damma av lite blixtar, softboxar och dra fram bakgrunden för att ljussätta ett nytt självporträtt. Jag passade på att göra detta en dag innan jul då jag hade lämnat barnen på skola/förskola och jösses så roligt det är att sätta upp belysning (det kommer nog bli mycket mer blixtporträtt nu detta året). När jag väl hade satt upp ljuset så jag kände mig nöjd så kom den svårare biten, och det är ju att lyckas sätta skärpan på ögonen på sig själv när man sitter framför kameran med en fjärr i handen. Brukar gå ganska bra så länge man vet vilken fokuspunkt man har valt (man vet ungefär vilken höjd med kommer sitta i så man kan välja rätt fokuspunkt, går ju givetvis att ställa ett stativ eller något och fokusera på för att sedan flytta och sätta sig själv där, men detta funkar bra för mig) Till detta självporträtt använde jag tre blixtar, två stycken i varsin stripbox med grid på, en för sidoljus och en för hårljus samt en 70x70cm softbox med grid snett framifrån som mainlight. 10863581_10152429006066036_1637755678_n Vi har inga direkt super stora ytor att använda här hemma så det är trånga utrymmen som gäller, så man får göra det bästa av situationen helt enkelt 🙂 Här är resultatet, 10694263_990496230966018_3280671171870891550_o Näst på tur står nya porträtt på barnen så vi kan byta ut dom som hänger där nu, som är över ett år gamla så det är något som kommer inom några dagar är det tänkt. Har även ett litet projekt på G som jag hoppas att hinna med i samma veva som jag plåtar barnen 🙂