I Söndags så tog jag och blåste upp poolen igen, jag kände att det var läge för en ny bild.
Medan jag stod ute och flåsade för att lyckas få i lite luft i poolen så insåg jag att jag måste införskaffa mig en pump då det inte är hållbart att blåsa upp den med munnen längre 😛

Jag brukar vanligtvis ta hjälp av min underbara flickvän när jag ska plåta splashbilder, men av någon anledning så köpte hon en trådlös fjärrutlösare (Phottix Aion) till mig i tidig födelsedagspresent. (Jag antar att hon inte är allt för förtjust i att stå och kasta olika typer av vätska i vårat hem).

Jag tog till, barnens stora förtjusning in poolen medan dom fortfarande var vakna för att kolla om det ens var möjligt att göra det jag hade tänkt mig då det krävs lite utrymme för det (Ni som följer mig har tidigare sett att jag plåtar hemma i hallen, och den är inte speciellt stor.) Jag var påväg att lägga ner tanken ganska omgående då det blev fruktansvärt trångt och behov utav en lite mer ansträngade möblering än vanligt. Barnen fick hoppa runt lite i poolen medan jag funderade. Efter några minuter så tänkte jag att det inte var någon idé att ens försöka så jag slängde ut poolen igen. Timmarna gick och det blev dags för kvällsmat till barnen. När jag satt och kollade hur barnen smaskade i sig kvällsmaten och skymtade poolen på utsidan av köksfönstret så bestämde jag mig för att köra på med min tanke då jag ändå hade slitit med att  blåsa upp poolen redan.

Direkt när jag hade lagt barnen så började jag möblera om hallen, tog in poolen, tog fram tejp och skyddsplast och började tejpa upp den på väggen.
Jag hade sedan tidigare samma dag redan tagit mitt superlim och en mutter och limmat fast den under ett vinglas, så den var härdad och klar.

Jag placerade ut ett stativ i poolen och skruvade dit vinglaset.  När jag sedan hade placerat ut blixtarna och tejpat upp bakgrundspapper för ytterdörren, så kopplade jag in fjärrutlösaren till kameran, och tog fram min iPad. (Jag köpte ett Eye-fi kort i Lördags för att kunna skicka JPEG bilder till iPaden medan jag plåtar så jag slipper springa fram till kameran för att kolla varje bild när jag ställer in ljus och skärpa etc då det som sagt är riktigt trångt här). Bakgrundspappret som jag tejpade upp var ganska skrynkligt och vikt på sina ställen och att sedan tejpa på väggen i ena kanten och dörrfodret i andra kanten gjorde inte direkt bakgrunden slätare, men det var nödvändigt då jag behövde en bredd som var bredare än mellan båda dörrfodren. Eftersom den var ganska skrynklig och ful så ville jag köra med så stor bländare som möjligt för att göra bakgrunden så suddig som det bara gick utan att få för kort skärpedjup då jag ville ha splasharna skarpa och fina. Och för att testa vilket bländare jag skulle använda så ställde jag en förpackning med Tomtebloss uppe på vinglaset (även mycket enklare att sätta fokus korrekt på denna ask jämfört med ett glas).

6M3B7145(f/11)
6M3B7146(f/8)

Som ni ser ovan så blir det lite suddigare bakgrund och vecken i syns lite mindre då jag kör på f/8, men jag får ändå med tillräcklig skärpa på tomteblossförpackningen, och det är ungefär så stort område jag beräknar att behöva ha skarp.

 På bilderna ovan så har jag en blixt på golvet nära bakgrunden med blixthuvudet vinklat uppåt för att få denna fade-effect där det går från ljusare i nederkant till mörkare i överkant, men tyckte inte att detta blev riktigt som jag ville ha det, så jag tog istället och satte fast blixten på ett stativ och ställde in det så blixten hamnade i jämnhöjd med vinglaset, och ställde det sedan från sidan för att få en cirkel bakom vinglaset istället, och tog några bilder för att sedan justera placeringen av blixten tills cirkeln hamnade där jag ville ha den (Här underlättade det sjukt mycket att ha Eye-fi kort som skickar bilderna till ipaden, samt trådlös fjärrutlösare).

6M3B7157
6M3B7158
6M3B7159
6M3B7160
6M3B7170

När jag fått till cirkeln som jag ville så fyllde jag på med ca 75% kaffe och resten mjölk så det fick en fin brun färg i glaset. Men jag tyckte fortfarande att det var någonting som fattades, och plockade fram min lilla ask med gels och letade upp en passande  lila färg då det givetvis är Löfbergs lila jag använder. Med färgfiltret på blixten, gridden på och cirkeln inställd som jag vill så blev det så här:
6M3B7171

Jag hade under dagen bryggt 30 koppar, ca 3 kannor med kaffe och hällt upp i en hink. Jag ställde mig under trappen (till vänster från kameran sett) och kastade kaffe samtidigt som jag med andra handen tog kort med fjärrutlösaren och det tog väl ca 5-10 exponeringar innan jag kom in i timeingen med att kasta och ta bilden så det blev synkat när kaffet slog i glaset. När allt kaffe i hinken av slut och fyllt i poolen så tog jag ned plasten som sitter till höger om glaset och flyttade det och tejpade upp det under trappen. Jag gick sedan in i köket och fyllde hinken med 1,5 liter mjölk och blandade i ca 1 liter vatten för att sedan stå där och kasta mjölken på samma sätt som kaffet. När mjölken var slut så tog jag blandingen som hade blivit i poolen och skrapade upp den och fyllde hinken för att sedan flytta plasten från trappen till väggen där den satt från början och kastade denna vätska.
Alla bilder skickades från kameran direkt till iPaden så jag hade koll på hur bilderna blev medan jag höll på.

IMG_9961
IMG_9962
IMG_9964
IMG_9967

Här kommer även några bilder över setupen som helhet, jag var lite stressad då klockan började rinna iväg så jag hann inte ta så många BTS bilder som jag ville

IMG_9953
IMG_9955
IMG_9956
IMG_9958

När allting var plåtat och klart så var det bara till att slå samma dom tre bilder i photoshop, en med kaffe, en med mjölk och en med kaffe och mjölk blandningen

Resultat:

6M3B7309-Redigera

Om det är någonting som du tycker är oklart eller har några funderingar, eller bara vill säga någonting om bilden så är du väldigt välkommen att lämna en kommentar!